Monday, July 4, 2011

2 versi Ulama' kini...

Cuba tengok ni dulu..

Presiden PAS seru semua ahli sertai Bersih 2.0


V/S

Ape pulak ni???

Harussani: Ambiga cuba jadi 'superhero'

Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria menyifatkan Datuk S Ambiga dilihat cuba menjadi 'superhero' dengan tindakannya mengetuai penganjuran perhimpunan haram pada 9 Julai ini.

Beliau berkata dengan mengetuai perhimpunan yang tidak mendapat permit daripada pihak berkuasa itu, penganjur mahu mencari publisiti dengan menjatuhkan imej negara pada kaca mata dunia sekaligus akan mendapat publisiti.

NONE"Tindakan itu juga seolah-olah dia (Ambiga) mahu menjatuhkan imej kerajaan di luar negara dengan mengadakan perhimpunan yang tidak mendatangkan faedah," katanya ketika dihubungi Bernama di Ipoh hari ini.

Beliau turut mencadangkan supaya pengamal undang-undang yang bertindak seperti Ambiga dibatalkan lesen guaman mereka.

Beliau berkata sebelum ini bekas presiden Majlis Peguam itu pernah mempersoalkan peruntukan yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan berhubung hak dan keistimewaan orang Melayu.

Harussani berkata malangnya ada kalangan masyarakat yang sudah lupa serta mempunyai perasaan hasad dengki antara satu sama lain.

"Rentetan itu, mereka bertindak menyokong perhimpunan haram yang bakal dianjurkan pada 9 Julai ini bagi menunjukkan tanda protes," katanya.

Beliau menasihatkan supaya rakyat tidak terpengaruh dengan perhimpunan haram terbabit serta mengelakkan diri daripada menyertainya.

--Bernama

Semua orang sedia maklum bahawa ulama' akhir zaman terbahagi kepada 2, samada ulama' yang memperjuangkan kebenaran ilmunya atau ulama' yang menjual ilmunya kerana dunia. Rakyat kini celik ilmu untuk menilainya...

Ayuh!!! 9 Julai!!!!
Kita BERSIHkan segala yang KOTOR...


1 comments:

karimi said...

AYUH... SEMOGA KITA TIDAK MENJADI SEPERTI ULAMA YANG MENJUAL ILMUNYA KERANA DUNIA...

Post a Comment